In deze periode van lockdown en andere beperkende maatregelen door de Corona crisis zijn we met zijn allen aangewezen op een wat simpelere vorm van vermaak. Festivals en concerten zijn afgelast, sportwedstrijden worden zonder publiek gespeeld en sporten in team verband mag ook niet meer.

In deze psychisch soms zware periode is het van belang om fysiek fit en vitaal te blijven. Hardlopen is een goede optie maar misschien nog wel gezonder en beter voor je mentale gesteldheid is wandelen. Ga gewoon iedere ochtend, avond of middag er even op uit en ontdek je eigen stad of dorp. Je zult zien dat een wandelaar de bekende wereld om je heen anders ervaart. De omgeving lijkt te vertragen en je gaat in je eigen ritme verder.

Rondje Rotterdam

Zelf loop ik iedere dag een rondje door het vertrouwde Rotterdam. Langs Maas en de oude haven. Vervolgens langs de bekende hotspots in de binnenstad (zoals de kubuswoningen en de markthal) waar normaal drommen mensen te vinden zijn is het nu soms uitgestorven. Een prachtige gewaarwording. Maar ook het Noordereiland of bij de Euromast. Tevens een goed moment om eens mijn nieuwe zooltjes van de podotherapeut eens goed uit te proberen.

Revalidatie

Ik ben een tijdje bij een fysiotherapeut onder behandeling geweest. Men heeft mij geholpen nadat ik een hardnekkige blessure heb opgelopen. Op een gegeven moment heb ik – op advies – de eerder genoemde zooltjes aan laten meten. Ik merk nu dat door de eerdere behandeling en het vele wandelen dat mijn conditie weer op pijl komt en de revalidatie steeds beter gaat.

Kortom wandelen helpt ter ontspanning, maar ook om je conditie te verbeteren. Maar bovenal het is het beste medicijn wanneer je het mentaal wat zwaarder hebt. Ga er dus lekker op uit. Zoek de frisse lucht op en loop een rondje in de buurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here