Rechtop zitten, niet te veel lachen, je oren goed laten zien en neutraal kijken. Ja, ik heb het over de pasfoto. Het is iets waar je niet onderuit kan komen. Iedereen in Nederland zal wel een paar keer in zijn of haar leven een pasfoto moeten maken voor bijvoorbeeld zijn of haar rijbewijs, identiteitskaart of paspoort. Je kan hiervoor naar een winkel in de supermarkt gaan, naar het gemeentehuis gaan of de foto zelf thuis maken.

Pasfoto als je op reis wil gaan

Laten we eerlijk zijn, wie wil nou niet zelf thuis een pasfoto maken. Het is ten eerste gratis en daarnaast kan je het zo vaak over doen als jij wil. Klik hier voor tips om zelf jouw pasfoto te maken.

Als je op reis wil gaan, ben je een pasfoto voor paspoort nodig. Je bent een pasfoto voor paspoort nodig als je op reis gaat, omdat men bij de vliegtuigmaatschappij moet kunnen bevestigen dat jij het echt bent.

Bij het maken van de pasfoto moet jouw hoofd onbedekt zijn, tenzij jij vanwege jouw religie een hoofddoek moet dragen, jouw ogen moeten daarnaast volledig zichtbaar zijn en verder moet jouw hoofd ook volledig zichtbaar zijn op de foto. Op die manier kan men controleren of jij ook daadwerkelijk degene bent op de pasfoto die op reis gaat.

Dus als je op reis gaat, vergeet dan niet jouw pasfoto voor paspoort.

Pasfoto voor jouw identiteitskaart

Naast een pasfoto voor jouw paspoort nodig te zijn, ben je ook een pasfoto voor jouw identiteitskaart nodig. Wanneer jij op straat loopt en de politie jou staande houdt, moet jij je kunnen identificeren aan de hand van jouw identiteitskaart. Het is daarom dan ook nodig om een pasfoto van jezelf te hebben op jouw identiteitskaart. De politie weet dan of jij ook daadwerkelijk bent wie jij zegt te zijn.

Vanaf de leeftijd 14 jaar is iedereen verplicht om zichzelf te kunnen identificeren als de politie daarom vraagt. Maak daarom dan ook snel een pasfoto voor jouw identiteitskaart, zodat jij je in ieder geval altijd kan identificeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here