We werken het hele jaar door om een of soms zelfs meerdere keren op vakantie te kunnen gaan. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen voorkeuren wanneer het gaat om vakantiebestemmingen en het invullen hiervan. Er zijn dan ook duizenden verschillende opties te bedenken voor een ontspannen compleet verzorgde “all inclusive” vakantie aan het strand tot een actieve en sportieve vakantie in de natuur.

 

Voor deze laatstgenoemde optie hoef je bovendien niet eens zo ver te reizen vanuit Nederland, want slechts op enkele uren rijafstand vind je de Belgische Ardennen. De Ardennen is een groen en heuvelachtig gebied gelegen in Wallonië en biedt de perfecte bestemming voor een sportieve vakantie vol outdoor activiteiten.

 

De Ardennen biedt activiteiten voor alle niveaus en leeftijden

De Ardennen worden al sinds jaar en dag ontzettend goed bezocht door tal van natuurliefhebbers en beoefenaars van buitensporten in alle leeftijdsgroepen. Het gebied is heuvelachtig en ontzettend groen. Fietsers in verschillende disciplines halen hier dan ook hun hart op met honderden tochten voor op de wielrenfiets en tal van verschillende paden voor op de mountainbike.

In de pittoreske dorpjes is vaak een toeristen-informatiepunt gestationeerd waar je alle informatie over de verschillende routes kan vinden. Naast fietsen zijn er ook diverse wandelpaden te vinden in het gebied voor verschillende niveaus en leeftijden. Wandelen Ardennen is voor iedereen toegankelijk.

Voor de echte adrenaline junkies is de Ardennen ook een topbestemming door het grote aanbod en mogelijkheden voor bijvoorbeeld wildwaterkanoën, abseilen, klimmen en survivallen.

Diverse accommodatiemogelijkheden in de Ardennen

Het is natuurlijk erg prettig dat de Ardennen zo dicht bij huis gelegen is, waardoor deze bestemming niet alleen geschikt is voor een actieve zomervakantie, maar je hier ook prima heenrijdt voor een weekendje of midweek er even lekker tussenuit. In de Ardennen vind je tal van verschillende accommodatie mogelijkheden van vakantiehuizen tot hotels en veel campings.

Uitgelicht: wandelvakantie Ardennen

Op de verschillende campings in het gebied vind je ook weer verschillende accommodatie mogelijkheden van stacaravans tot blokhutten of huurtenten. In sommige gevallen ligt de camping aan een van de rivieren, zoals de Ourthe en kun je al vanaf de camping begin aan je avontuur met verschillende wandel- of kanotochten die vanaf de camping beginnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here