Investeren in vakantiehuis, het is spannend, je wil natuurlijk iets kunnen verdienen. Daarom is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn in de opties die je hebt en hoe je het beste kan investeren. Je hebt stappen om te ondergaan, voordat je rendement uit een vakantiewoning kan halen. Laten we stap een uit dit artikel halen. Het begin van jouw avontuur op de markt van vastgoed en rendement. In je eigen huis heb je natuurlijk ook een investering gedaan, maar dit artikel gaat over investeren in een vakantiewoning. Een vakantiewoning die jij voor anderen helemaal hebt ingericht en mooi hebt gemaakt.

Laten we starten bij het begin

 

Het is belangrijk om bij je investering te denken aan de volgende dingen: Wat wil ik uitgeven aan de woning? Waar ben ik het meest tevreden mee en hoe kan ik het beste investeren in een woning in de buurt? Begin bij het begin. In wat voor type vakantiewoning wil je investeren? In een woning met veel ruimte, dus een vakantievilla, zoals bij Landgoed van Maas en Waal. Of investeer je liever in een klein appartement in aan het strand. De keuze is aan jou, maar verdiep je wel in deze keuze. Rendement valt vooral uit een vakantiewoning te gaan als je er echt voor gaat en geniet van alles wat er al op de markt is. Maak hier dus ook vooral gebruik van.

Verschillende manieren van rendement halen

Allereerst start met het berekenen van bruto aanvangsrendement. Dit doe je door bruto jaarhuur te delen door totale koopsom en dit dan keer 100 procent te doen. Zo reken je uit hoeveel je rendement op de vakantiewoning totaal gaat zijn. Je kunt dit helemaal zelf aan gaan pakken, maar je kan ook een aankoopmakelaar inschakelen. Deze aankoopmakelaar neemt alle stappen met je door en helpt je in het maken van een keuze bij de juiste vakantiewoning. Een nadeel hiervan is dat de aankoopmakelaar wel een deel van het rendement krijgt en niet goedkoop is om in te schakelen, maar wel handig is als het gaat om een eerste grote investering in vakantiewoningen. Kies hier weloverwogen en neem geen overhaaste beslissingen. Investeren in een  vakantiewoning is een grote beslissing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here