Als je van plan bent een lange wandeltocht te gaan maken, is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Je wilt natuurlijk niet halverwege de tocht besluiten om, om te keren omdat je het niet meer ziet zitten. Daarom geven we hier wat tips om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je avontuur.  Zo ben je verzekerd van een succesvolle wandeling! 

Voldoende trainen 

Het is belangrijk om voldoende te trainen voordat je een lange wandeltocht gaat maken. Je lichaam moet namelijk gewend raken aan de belasting die het krijgt tijdens het wandelen. Als je niet genoeg traint, kan dit tot blessures leiden. Ook is het verstandig om in de weken voor de tocht wat kilometers te gaan lopen. Zo bouw je langzaam maar zeker op naar de afgelegde afstand tijdens de wandeling. 

Juiste kleding 

Kleding is ook erg belangrijk als je gaat wandelen. Je wilt natuurlijk niet dat je te warm of te koud zit, of dat je laatste krijgt van regen of wind. Daarom is het verstandig om de juiste kleding aan te trekken. Zo draag je bijvoorbeeld een dunne broek en een T-shirt als het warm is, en een dikke broek en een muts als het koud is. Daarnaast is het handig om waterdichte kleding mee te nemen als het regent of sneeuwt. Ook de juiste schoenen zijn belangrijk. Wandelschoenen bieden veel steun en beschermen je voeten tegen blaren. Het is daarom aan te raden om deze schoenen aan te trekken als je gaat wandelen. Heb je geen wandelschoenen? Trek dan sneakers aan die stevig genoeg zijn voor langere afstanden.  

Merk je dat jouw kledinggarderobe deze essentiële kledingstukken en schoenen missen? Dan raden we je aan om naar een winkel te gaan of online te zoeken naar geschikte spullen. Zoek naar webshops waar je met Klarna kunt betalen. Op deze manier kun je alle producten die je besteld hebt eerst passen zonder dat er al een flink bedrag van je rekening is afgeschreven. Tevreden? Dan betaal je gemakkelijk met IDEAL na afloop.  

Kampeerspullen 

Kampeerspullen zijn ook onmisbaar als je gaat wandelen. Denk hierbij aan een tent, slaapzakken en kookspullen. Zorg ervoor dat alles goed in orde is voordat je op pad gaat, zodat je alle gemakken van thuis bij je hebt. Zorg ook dat je altijd cash op zak hebt wanneer je verre wandelingen gaat maken. Het is vaak niet mogelijk om pintransacties te maken wanneer je in de middle of nowhere bent. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here