Hoewel de zon nog hoog aan de hemel staat, is de herfst langzaamaan alweer in aantocht. Voor je het weet maken de blauwe luchten plaats voor Nederlandse grauwe wolkendekens en miezerregen. Toch laat de gemiddelde wandelaar zich hier niet door afschrikken, mits de juiste kleding en accessoires aanwezig zijn. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Maar voor welke kleding kies als straks de warme zomerdagen voorbij zijn?

Reguliere outdoor kleding

Natuurlijk kun je voor standaard outdoor kleding kiezen, maar daar kleven een paar nadelen aan. Ten eerste is veel outdoor kleding niet per se heel stijlvol. Wellicht is dat voor jou niet zo’n issue, maar de modebewuste wandelaar wordt er niet heel vrolijk van. De kleding kenmerkt zich vaak door felle kleuren en grote logo’s. Daarnaast laat de kwaliteit nog wel eens te wensen over, omdat functie prioriteit heeft. Er wordt bijvoorbeeld voor een zeer lichte stof gekozen. Dit draagt comfortabel, maar scheurt snel als je langs een doornstruik loopt. Niet ideaal dus.

De voordelen van jachtkleding

Gelukkig zijn er meer opties. Voor de actieve wandelaar kan jachtkleding uitkomst bieden. Zoals de naam doet vermoeden is jachtkleding in eerste instantie ontworpen voor jagers. Dit zie je terug aan het natuurlijke kleurgebruik en de stille materialen die worden gebruikt. Toch is de kleding ook prima te dragen voor wandelaars en andere liefhebbers van het buitenleven.

Een paar voordelen van jachtkleding op een rij:

  • Geen schreeuwende kleuren, maar mooie natuurlijke tinten
  • Klassieke en stijlvolle ontwerpen
  • Geruisloos materiaal, zodat je geniet van de omgeving
  • Enorm stevig, en dus heel duurzaam
  • Veel praktische eigenschappen, als ventilatie en vakjes

Niet voor niets dragen veel mensen die landelijk jachtkleding zonder dat ze ooit actief aan de jacht hebben meegedaan.

Vooral geschikt in de herfst

In Nederland en België wordt er vooral gejaagd in het najaar. Maanden als oktober en november zijn het populairst. De meeste jachtkleding is dan ook afgestemd op dit seizoen. Zo is de kledij doorgaans zeer isolerend. Het houdt je lichaam heerlijk warm, ongeacht de omgevingstemperatuur. Daarnaast is het bestendig tegen gure weersomstandigheden. Een frisse wind of plotselinge stortbui zou geen probleem moeten vormen. De meeste jachtkleding is wind- en waterdicht, doordat er gebruik wordt gemaakt van wax of Goretex.

Dus waar wacht je nog op?!

Slecht weer is met hoogwaardige jachtkleding dus geen excuus om niet de buitenlucht in te gaan. Begin je avontuur met het zoeken naar een mooie locatie, op bijvoorbeeld Wijreizenrond.nl. Verdiep je vervolgens in de klimatologische omstandigheden van de bestemming. Zodra je weet wat voor weer je kunt verwachten, ga op zoek naar jachtkleding die hier perfect op aansluit. Zo ben je perfect voorbereid om de natuur in te trekken.

Geniet van je wandeling!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here