Ben je hard toe aan een vakantie, denk je aan Italië en hou je ook nog eens van de natuur? In dat geval is het goed mogelijk dat Ischia de ideale bestemming voor jou is. Het eiland ligt in dezelfde baai waar ook Procida en Capri liggen.

Ischia wordt ook wel eens het groene eiland genoemd. Vroeger was Ischia een vulkaan. Met een totale oppervlakte van ruim 46 km3 is het eiland niet echt groot te noemen. Toch is het zeker de moeite waard om hier eens naartoe te gaan. Het is dus ook een perfecte plek voor de wandelaars onder ons.

Bezienswaardigheden op Ischia

Er zijn een aantal verschillende redenen waarom Ischia zo geliefd is bij veel mensen. Behalve een mooie natuur en prachtige wandelgebieden is er hier nog meer te vinden. Er zijn prachtige zandstranden, thermale baden, botanische tuinen en nog een aantal mooie bezienswaardigheden.

Castello Aragonese

Een echte trekpleister op het eiland is kasteel Castello Aragonese. Het bijzondere ervan is dat het kasteel meer dan 2500 jaar bestaat. Tijdens de tocht per boot naar Ischia zie je het eiland waarop je vanuit dit kasteel een prachtig uitzicht hebt.

Monte Epomeo

De voormalige vulkaan Monte Epomeo is met een hoogte van 789 meter de hoogste berg op Ischia. De top van deze berg is niet bedekt met sneeuw maar met witte lava. Het unieke aan de berg is dat deze aan iedere kant groen is.

Giardini La Mortella

Een van de dingen die je op Ischia niet mag missen zijn de Giardini La Mortella. Deze botanische tuinen liggen net boven de bekende plaats Forio. In het jaar 1956 is Susanna Walton begonnen met de aanleg van deze tuinen. Tegenwoordig vind je hier meer dan 1000 verschillende soorten planten.

Acquedotto dei Pilastri

Het Acquedotto dei Pilastri is een aquaduct wat op een bouwwerk uit de Romeinse tijd lijkt. Toch is het pas in de 16e eeuw gebouwd. Wil je https://www.europa-vakanties.nl/italie/campania/ischia/ met eigen ogen bewonderen? Dat doe je door op de link te klikken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here