Ben je op zoek naar de perfecte zomerjas maar weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Je bent niet de enige. Ook tijdens de zomer is er niet één jas die geschikt is om de hele periode door te komen door de verschillende weersomstandigheden. In deze blog lees je een aantal praktische tips voor het vinden van een zomerjas.  

Zomerjas of tussenjas? 

Er zijn veel verschillende soorten zomerjassen. Tegenwoordig bezitten veel mensen naast een zomerjas ook een tussenjas. Vaak worden tussenjassen en zomerjassen door elkaar gehaald. Dit is niet vreemd aangezien er geen duidelijke kenbare verschillen zijn tussen beide jassen. Over het algemeen wordt een tussenjas beschouwd als een warmere jas met bijvoorbeeld meer dons vulling.  

Waar moet je op letten bij het kopen van een zomerjas? 

De temperaturen kunnen in de zomer behoorlijk oplopen waardoor je kunt gaat zweten. Het is daarom slim om een zomerjas niet alleen op uiterlijk te kopen maar meer om de functionaliteit. Zo zijn er jassen waar gaatjes inzitten aan de binnenkant van de oksel. Door die gaatjes past precies een heerlijk fris briesje winde waardoor je minder snel zweet in de zomer.  

Een merk jas met kwaliteit of een low-budget jas? 

Qua prijsklasse zijn er veel verschillende categorieën te vinden. Het merk jassen zijn wel behoorlijk prijziger maar daar krijg je ook een hoop voor terug. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Reset jas of een Airforce jas. Dit zijn kwaliteit jassen met veel functionaliteiten.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here