Als we denken aan plekken om binnen Nederland te bezoeken, wordt het noorden vaak over het hoofd gezien. In veel gevallen is Amsterdam het noordelijkste stadje wat men bezoekt. In realiteit heeft het noorden van Nederland zoveel meer te bieden dan men vaak weet. Ben jij op zoek naar een plek om een romantisch weekendje weg te spenderen? Dan is dit hét moment om een bed en breakfast in Groningen te huren via bed and breakfast 4 all. In dit artikel hebben we daarnaast nog een aantal plekken op een rijtje gezet die de moeite waard zijn om te bezoeken wanneer je in Groningen verblijft.

Het Groninger Museum
Tijdens jouw verblijf in Groningen, is het de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het Groninger Museum. Het maakt niet uit of je een grote kunst fanaat bent of niet, dit museum zal je zeker leuk vinden. In het museum is namelijk van alles te vinden. Het heeft een collectie van design objecten, kunstwerken, fotografie en daarnaast een hoop kennis over de kunstgeschiedenis. Van hedendaagse kunst tot historische objecten, het is allemaal in dit museum te vinden. Een bezoek aan dit museum geeft je gelijk een goede impressie over hoe de omgeving van Groningen is ontwikkeld door de eeuwen heen.

De Zeehondencrèche: Pieterburen
Een van de plekken waar de meeste mensen aan denken wanneer ze denken aan Groningen, is de zeehondencrèche genaamd Pieterburen. Dit is een centrum waar zeehonden worden opgevangen en worden verzorgd. Het doel van het opvangcentrum is om jonge, zieke of zwakke zeehonden te verzorgen, zodat ze weer kunnen worden vrijgelaten in hun natuurlijke leefomgeving. Daarnaast is het een plek waar onderzoek wordt gedaan over dit dier. Ondanks dat zeehonden aan onze kust te vinden zijn, weten we over het algemeen niet veel over hun gewoontes en ontwikkeling. De crèche is in het plaatsje Pieterburen te vinden en is open voor bezoekers.

De Grote Markt in Groningen
Wanneer je in Groningen bent, is het belangrijk om de sfeer van de stad te ervaren. De beste plek om dat te doen, is door een bezoekje te brengen aan de Grote Markt. Dit plein is te vinden in het centrum van Groningen en is letterlijk de verzamelplaats van alle lekkere restaurantjes, gezellige cafés en leuke winkels. Tijdens een zonnige dag is dit dé plek om lekker te genieten van een drankje op het terras.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here