Lekker op vaarvakantie met je eigen boot? Dat klinkt goed! In België ben je hiervoor aan het juiste adres. Ontdek de regio Vlaanderen aan de Belgische kust, aan boord van jouw boot. Neem je fiets mee als je dat leuk vindt en trek erop uit voor een onvergetelijke vakantie met jouw vrienden en familie. Ben je al enthousiast? Wij in ieder geval wel!

Geen dure vliegtickets

Wanneer je naar België op vakantie gaat is het helemaal niet nodig om met het vliegtuig te gaan. Geen dure vliegtuigtickets, drukke vliegvelden of een enge vlucht voor jou dit jaar dus. Gewoon lekker met de auto en de boot van Zijlmans Jachtbouw naar België rijden en hier met de boot het water op, heerlijk.

Mooie vaarroutes

Wanneer je gaat varen is het belangrijk om een geschikte rondtocht te kiezen die binnen de beschikbare tijd kan worden gevaren. Het liefste heb je een leuke route waar je veel ziet en op plekken komt waar iets te beleven valt, zonder dat je simpel heen en weer vaart. Wij hebben alvast wat mooie routes voor jou uitgestippeld. Je zou bijvoorbeeld kunnen varen van Antwerpen naar Gent. Hier begin je bij de Beneden-Zeeschelde en je vaart dan via de Boven-Zeeschelde over de Ringvaart. Daarna ga je via de Boven-Schelde en sluis E3 naar de Muinkschelde en de Ketelvaart. Een hele leuke route van ongeveer vijf uur.

 

De andere vaarroute is van Gent naar Mechelen. Je vaart bij deze route via de Boven-Zeeschelde tot Wintam en die Rupel. Daarna vaar je via de Beneden-Dijle tot aan Mechelen. De jachthaven aan de Keerdok ligt op tien minuten loopafstand van de ligplaatsen en het centrum. Deze route duurt zo’n acht uur, daar ben je dus wel eventjes zoet mee.

Lekker eten in België

In België heb je erg lekker eten, wat je natuurlijk niet laat staan als je op vakantie bent. Laat jezelf verleiden door de Vlaamse stoofkarbonaden, één van de meest populaire gerechten in België. Ook zijn mosselen, Vlaamse friet, Luikse of Brusselse wafels en garnaalkroketten voorbeelden van typisch belgisch eten. Er zijn nog veel meer lekkere dingen die je niet mag missen wanneer je in België bent. Meer je boot dus lekker af bij een leuk stadje en ga daar wat eten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here