Bij het onderzoeken van je reis naar Sicilië zullen de verhalen uiteenlopen over welk deel van het eiland het mooist is. Als je van het water houdt dan is het aan te raden meer naar het noordelijke deel van Sicilië te gaan. Daar is de omgeving prachtig en zijn er nog veel meer dingen te ontdekken op het water. Ben je benieuwd naar wat je daar dan allemaal tegen zou kunnen komen op het water, lees dan verder in deze blog. 

Sicilië op zee

Aan de Noordzijde van Sicilië vind je in de zee een aantal vulkanische eilanden. De meeste van deze eilanden hebben geen havens, je moet er dan ook voor anker gaan liggen met je boot. Deze eilandengroep wordt ook wel de Eolische eilanden genoemd. Als je in de nacht zou gaan zeilen dan kan je de roodgloeiende vulkaan op het eiland Stromboli vanaf de zee al zien. Hiervoor moet je wel even vragen bij het verhuurbedrijf of het toegestaan is in de nacht of avond te gaan zeilen.

Voor de westkust van Sicilië vind je een andere eilandengroep. De Egadische eilanden. Deze eilanden hebben allemaal een voor een bergachtige landschappen. Als je er langs vaart dan zul je meteen weten waarom dit zo bijzonder is.

De hoofdstad van Sicilië is Palermo. De stad is omgeven door boomgaarden van citrusvruchten. Deze boomgaarden vind je in een bergachtige omgeving op het eiland. In Palermo ben je als toerist helemaal aan het juiste adres, voor iedereen is er wel iets leuks te beleven.

De verschillende eilandengroepen ontdekken

Je moet de bestemmingen rondom Sicilië ontdekken per boot, want dat zijn namelijk de eilanden groepen waar je eerder ook al over gelezen hebt in deze blog. Vooral het varen in de nacht is een hele unieke ervaring die ervoor gaat zorgen dat je deze trip nooit meer zal vergeten.

 

Mocht je een van de eilanden willen betreden, zorg er dan voor dat je kleding aan hebt die nat mogen worden, aangezien er geen haven aanwezig is op de meeste eilanden zul je zelf door het water naar het eiland toe moeten lopen of zwemmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here