Een wandelvakantie maken? Zorg ervoor dat je precies weet wat je nodig hebt, maar dat je ook de juiste spullen aanschaft. Zo wil je niet iets kopen waar je later geen gebruik meer van maakt of dat je op vakantie bent en toch nog meer spullen nodig had. Voorbereiding is het halve werk, ook in het geval van een wandelvakantie!

De wandelschoenen en kleding

Iets waar je bij een wandelvakantie sowieso niet omheen kan, dat zijn de wandelschoenen en de kleding die je nodig hebt. Goede wandelschoenen zijn namelijk echt onmisbaar om bij je te hebben tijdens je vakantie. En met goede wandelschoenen bedoelen we ook goede. Ga daarvoor eens naar een sportwinkel en probeer verschillende schoenen uit. Het is belangrijk dat je zeker weet dat ze goed bij je zitten, anders kan dat voor nare en vervelende pijntjes gaan lijden.

Ook de rest van de kleding is belangrijk. Je witl kleding kopen die een lange tijd meegaat en die je niet alleen op een vakantie gebruikt en het daarbij laat. Een zeer populair merk voor wandelkleding is Patagonia. Andere populaire merken zijn Deuter, Columbia of Fjällräven. Het voordeel bij bekende merken is dat je al snel zelf langer tevreden bent over de kleding en het dus langer gebruikt, maar je ook sneller verzekerd kunt zijn van een goede kwaliteit. Hetzelfde geldt voor het uitzoeken van een rugzak.

Welke andere spullen heb je nodig

Naast de kleding zul je nog meer spullen nodig hebben. Denk aan het meenemen van een EHBO koffertje voor het geval er iets is onderweg. Om dezelfde reden is het belangrijk om een goede mobiele telefoon mee te nemen met werkende verbinding. OOk wanneer jij je een beetje wilt afsluiten van de rest van de wereld, is het toch handig om bereikbaar te zijn, mocht je zelf iets hebben.

Andere zaken die je mee moet nemen zijn een microvezel handdoek, bescherming tegen de zon (in de bergen ook heel belangrijk), eten en drinken, een zakmes (zal altijd van pas komen), een portable oplader, een stuk touw, goede navigatie, een zaklamp en natuurlijk een goede camera! Daarnaast kun je natuurlijk nog wel veel meer spullen meenemen, maar met deze zaken kom je al een heel eind.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here