Wilt u eens wat anders?

Wat dacht u van een dagtrip naar Haarlem? De gezellige stad heeft veel te bieden en ligt op nog geen 20 km van Amsterdam. Leuke winkels, leuke cafés en de oceaan om de hoek. Laten we naar Holland gaan, ik neem je mee op mijn reis naar Haarlem!

De treinreis vanuit Amsterdam ligt op een steenworp afstand. Eigenlijk wilde ik mezelf weer slim maken tijdens het rijden, en dat is precies wat ik niet mag missen tijdens een trip naar Haarlem. De 15 minuten die me van de drukte van de grote stad naar een poppenhuiswereld brengen, zijn niet genoeg. Maakt niet uit! Het is weekend en mijn uitstapje naar Haarlem mag geen estafette zijn. Laat je maar meeslepen is het motto van mijn pauze van 5 uur.

Als ik op het treinstation aankom, leen ik een fiets die me in 5 minuten naar de Grote Markt brengt. Wil je tijdens je Haarlemse excursie alleen maar door het centrum wandelen, dan is de fiets niet nodig. Ik heb andere plannen, maar daarover later meer …

De drukte van de Grote Markt, vlak bij de indrukwekkende Sint-Baafskathedraal, mag niet over het hoofd worden gezien. Bloemendromen, kaaswerelden, delicatessen, groenten en fruit wisselen hier elke zaterdag en maandag van eigenaar. Gelukkig heb ik lekker ontbeten, anders zou ik me een weg over de markt smullen en mijn dagtrip naar Haarlem hier beëindigen. Ook met kinderen kun je hier terecht omdat er zoveel te ontdekken is.

Laat je gewoon gaan

Het motto van vandaag “laat jezelf gaan” werkt wonderwel in Haarlem. Nieuwe verrassingen wachten om elke hoek, in elk straatje. Na de markt loop ik langs de Koningstraat, die schittert met inrichtingswinkels, bloemenwinkels, cafés en andere individuele restaurants. Haarlem is meerdere malen uitgeroepen tot beste winkelstad van Nederland. Terecht! Veel privé- en unieke winkels zorgen ervoor dat u echt wilt bladeren! Hier heb je echt een kaart voor Haarlem nodig – laat je maar gaan, hier ontdek je op elke hoek iets moois. Typisch Holland!
Gewoon willekeurig een van de vele mooie zijstraten inrijden is de moeite waard. Zo kom ik bij de Korte Houtstraat, een kleine groene oase midden in het centrum, waar lampenkappen de kers op de taart zetten. Met deze wandelmodus bereik ik ook mijn cafeïnedispenser, het gewoonweg ongelooflijk leuke Café Native, in de nog ongelooflijkere Breestraat.

Feesten komt na een wandeling

Naast een sterke cappuccino kies ik voor een mango feta cherry pea salad. Er is ook een toasti met kaas. Alles smaakt uitstekend, de service is erg aardig en de sfeer is hoe dan ook goed. Ik zou hier ook de hele dag kunnen doorbrengen, vooral als ik kijk naar de taartvitrine en de zonnige ruimte op het terras dat momenteel vrij is.
Als je met kinderen reist en op zoek bent naar een park om naar beneden te komen of te spelen, google dan op de volgende parken: Haarlemmerhout, Haarlemmer Kweektuin, Frederikspark of Kenaupark. Iedereen vindt het park dat ze zoeken in Haarlem. Overigens ligt bij Haarlem de grootste speeltuin van Europa. Het is gelegen in de Linnaeushof bij Haarlem. Hier kunnen kinderen op meer dan 350 apparaten hun hart ophalen.

Culinair Haarlem

In Haarlem liggen slenteren en feesten dicht bij elkaar. Perfect voor een dagje uit. In Haarlem vind je op elke hoek leuke restaurants met een grote “ik moet gaan” factor. Brouwerij Jopen is versterkt in een oude kerk. Omdat “eigenlijk alleen het allerlaatste bier” waarschijnlijk altijd Gods zegen heeft. Ook qua restauranttechnologie is Haarlem niet gierig, zeker niet als het gaat om innovatieve en trendy restaurants. In de Roast Chicken Bar draait het bijvoorbeeld allemaal om scharrelkip, terwijl Louisiana een stukje New Orleans op je bord serveert. Het stadsstrand de Oerkap, dat net buiten is, is een ontspannen plek met zand, kleurrijke stoelen en een one-a-holiday gevoel voor perfect chillen.

Meer goedkope dagtrips en uitjes?

Wil je meer leuke en goedkope uitjes, neem dan de kortingskaart van Nappas voor een goedkoop dagje weg, met tal van leuke trips en bezienswaardigheden in heel Nederland.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here