Als je niet te ver wil reizen maar toch een dagje of weekendje weg wil, zijn Keulen en Gent goede opties. Beide steden zijn makkelijk te bereiken met de trein, waardoor het mogelijk is er een snelle en goedkope citytrip van te maken. Wil je weten wat er allemaal te zien en doen is in Keulen en Gent? Lees dan snel verder!

Wat is er te zien in Keulen?

Keulen staat vooral bekend om de Dom van Keulen, een hele grote kathedraal die tot het UNESCO Werelderfgoed behoort. De kathedraal is zo groot dat je wel even bezig bent om de perfecte plaats voor een foto te vinden. Je moet best ver gaan staan om het hele gebouw op de foto te krijgen. Vanaf de Dom loop je een gezellige winkelstraat in, of richting het water. Steek het water over via de grote brug met breed wandelpad. De reling hangt hier vol met slotjes waarop verliefde stelletjes hun naam hebben gezet. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht. Wanneer je terug bent in het centrum loop je langs het water en ontdek je veel leuke restaurantjes en pleinen. Een hotel Keulen zul je ook in het centrum vinden.

Wat is er te doen in Gent?

Ga je een weekendje weg? Boek dan een leuk hotel in Gent en ontdek deze gezellige stad. Je wandelt hier langs het water, waar vooral in de zomer veel mensen een drankje drinken of van het zonnetje genieten. Hier vind je ook diverse bedrijven die boottochten aanbieden. Zo’n tocht is een echte aanrader. Vanaf het water ontdek je de stad namelijk van een compleet nieuwe kant. Wanneer je eenmaal terug bent op vaste bodem eet je een lekkere wafel, of loop je één van de vele chocoladewinkels binnen. Hier koop je heerlijke bonbons. Voor een drankje kies je natuurlijk voor een lokaal biertje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here