Wandelen in het Dwingelderveld

Wandelen in Dwingeloo

 

Het Dwingelderveld in Dwingeloo bied een mooie gelegenheid om te gaan wandelen. Het Dwingelderveld is een rijk bosgebied met uitgestrekte heidevelden. Veel mensen bezoeken de bossen van Dwingeloo om even te ontsnappen aan het drukke dagelijkse leven en te genieten van de natuur. Want wandelen in het gebied geeft een zeer rustgevende werking en genot. Zo zijn er meerdere wandelroutes uitgezet in Dwingeloo om te wandelen. Er zijn  meerdere bezoekerscentrums die je kunt bezoeken voor meer informatie over het gebied. 

 

 

Wandelingen in het Dwingelderveld

 

Wandelroute Nationaal Park Dwingelderveld (rood, 4,5 km) is een wandeling over de heide en bosgebied van het Dwingelderveld. De wandeling komt ook langs een schaapskooi. 

Wandelroute Nationaal Park Dwingelderveld(wit, 7 km) is een langere wandeling door het Dwingelderveld. Beide routes starten bij het Bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen.

 

 

Wandelroute Lheederzand(rood, 3,1 km) is een wandeling die start bij een informatiecentrum in Dwingeloo en gaat door een groot bosgebied.

Wandelroute Lheederzand(geel, 4,9 km) is een langere variant

Wandelroute Koelevaartsveen(blauw, 6,4 km) is een wandeling door een voormalig veengebied en komt door het bos het open veld en langs een vennetje. Deze drie routes starten bij het informatiecentrum aan de Achter t' Zaand 1 in Dwingeloo